Phone (+4) 031.005.1187
comanda@cofetariaarmand.ro
Phone (+4) 031.005.1187
comanda@cofetariaarmand.ro

Pastel de Nata

Pastel de Nata
Pastel de Nata -1 Pastel de Nata -2

Pastel de Nata

Cod produs: PT088
Timp productie: clock 2 ore

Pastel de Nata, cunoscut și sub numele de Pastéis de Belém, este un desert tradițional portughez, cu o istorie bogată care începe în secolul al XIX-lea. Originea sa este legată de Mănăstirea Jerónimos din Belém, un cartier din Lisabona. Călugării foloseau cantități mari de albușuri de ou pentru apretarea hainelor lor religioase și, pentru a nu irosi gălbenușurile, au început să creeze deserturi, unul dintre ele fiind celebrul Pastel de Nata.

După Revoluția Liberală din 1820, multe mănăstiri și biserici din Portugalia au fost închise, inclusiv Mănăstirea Jerónimos, ceea ce i-a determinat pe călugări să găsească o sursă de venit. Astfel, au început să vândă aceste prăjituri unui magazin de lângă mănăstire. În 1837, rețeta a fost cumpărată de familia care a fondat celebra cofetărie „Fábrica dos Pastéis de Belém”, care continuă să producă acest desert după o rețetă secretă.

Pastel de Nata este un mini-tartă crocantă din foitaj umplută cu o cremă bogată de gălbenușuri de ou, lapte și zahăr, ușor caramelizată la suprafață. Servit adesea cu scorțișoară și zahăr pudră, acest desert a devenit un simbol culinar al Portugaliei, fiind apreciat în toată lumea.

Termen de valabilitate: 48 ore

Temperatura de pastrare: temperat grade Celsius

1
Selecteaza Cantitatea




2
Pretul

lei

Descriere produs

Ingrediente

- aluat foietaj
- crema din lapte, zahar, ou si faina

Valori nutritionale

Detalii ingrediente
Fii primul care apreciaza produsul.



   2    3    4    5    
Nu tocmai bunExcelent!

Random number


Nu sunt pareri pentru acest produs.

Opinia clientilor

Google review
Solutionarea litigiilor cofetarie Platforma SOL
Phone icon
Comanda acum!